Zumba®-djungeln

Visste du att det finns massor av olika grenar inom Zumba®? Hur vet en då vilken klass som passar bäst?

Här får du svar på alla frågor!


Zumba® Fitness är ursprungs-Zumban® som utvecklades av Alberto "Beto" Perez i slutet på 90-talet.

 

I Zumba® Fitness får du en mångsidig träning som inriktar sig på både kondition, koordination och styrka. Här jobbar vi med att höja och sänka hjärtfrekvensen för en maximal workout. Vi dansar loss till rytmer som Cumbia, Salsa, Reggaeton, Merengue men även Pop och flera andra genrer.


Zumba® Toning är en inriktning inom Zumba® som fokuserar mer på muskeldefiniering. Genom att lägga till maracas-liknande hantlar i danserna, och kombinera dessa med muskelövningar, har du chansen att få en riktigt väldefinierad kropp. Sanden i maracasen är inte bara till för att bidra med ljud. När du skakar hanteln sätts sanden i en riktningsrörelse, för att sedan byta riktning måste du anstränga musklerna lite extra (Tänk dig hur det känns i kroppen när du bromsar in med en bil). Hantlar lånar du såklart av oss.


Zumba® Gold är ett perfekt pass för den som vill prova på Zumba som träningsform för första gången eller har fysiska begränsningar som gör det svårt att delta i de andra passen. Din instruktör kan alltid hjälpa dig att anpassa rörelserna i danserna efter just dina förutsättningar.

 

 


Zumba® Sentao är enda passet där du sitter ner... typ. "Sentao" är spanskt slang och betyder ungefär "sätta sig". I det här passet använder vi oss av en stol som redskap. Den hjälper oss att göra höga knän, ordentliga dips och att öka kroppsmedvetenheten. Passet är intensivt med fokus på styrka och lite långsammare tempo. Det är tyngre än t.ex. Toning-passet eftersom vi här jobbar med den egna kroppsvikten.


Tycker du att du har testat stepträning och att det inte var något för dig? Tänk om! Zumba® Step är inte som vanlig stepträning. Här har vi kombinerat det bästa med Stepträning med det bästa av Zumba®, vilket resulterar i ett fantastiskt kardiovaskulärt träningspass med toningfokus på rumpa, lår och vader. Vi kör på i samma stil med härligt medryckande rytmer från Sydamerika och Spanien. Bra även för dig som behöver öka stabiliteten i fotleden!