Zumba®-djungeln

Visste du att det finns massor av olika grenar inom Zumba®? Hur vet en då vilken klass som passar bäst?

Här får du svar på alla frågor!


Zumba® Fitness är ursprungs-Zumban® som utvecklades av Alberto "Beto" Perez i slutet på 90-talet.

 

I Zumba® Fitness får du en mångsidig träning som iriktar sig på både kondition, koordination och styrka. Här jobbar vi med att höja och sänka hjärtfrekvensen för en maximal workout. Vi dansar loss till rytmer som cumbia, salsa, reggaeton, merrengue och många fler!


Zumba® Toning är en inriktning inom Zumba® som fokuserar mer på muskeldefiniering. Genom att lägga till maraccas-liknande hantlar i danserna, och kombinera dessa med muskelövningar, har du chansen att få en riktigt väldefinierad kropp. Sanden i maraccasen är inte bara till för att bidra med ljud. När du skakar hanteln sätts sanden i en riktningsrörelse, för att sedan byta riktning måste du anstränga musklerna lite extra (Tänk dig hur det känns i kroppen när du bromsar in med en bil). Hantlar lånar du såklart av oss.


Zumba® Gold är ett perfekt pass för den som vill mjukstarta, återhämtar sig från förkylning eller sjukdom, aldrig har tränat förr eller har fysiska motsättningar som gör det svårt att delta i de andra passen.

Här jobbar vi med grundstegen, undviker vridning av knäna, och skippar hoppen. Vi gör det så lindrigt som möjligt men erbuder ändå ett fullgott och krävande träningspass

 

Zumba® Gold finns även som helt sittande klass för dig som har en kraftigare skada eller är rullstolsbunden. Kontakta oss för mer info!


Zumba® Sentao är enda passet där du sitter ner... typ. "Sentao" är spanskt slang och betyder ungefär "sätta sig" vilket är lite missvisande :P. I det här passet använder vi oss av en stol som redskap. Den hjälper oss att göra höga knän, ordentliga dips och hjäler oss att öka kroppsmedvetenheten. Passet är intensivt med fokus på styrka och lite långsammare tempo. Det är tyngre än t.ex. Toning-passet eftersom vi här jobbar med den egna kroppsvikten.


Tycker du att du har testat stepträning och att det inte var något för dig? Tänk om! Zumba® Step är inte som vanlig stepträning. Här har vi kombinerat det bästa med Stepträning med det bästa av Zumba®, vilket resulterar i ett fantastiskt kardiovaskulärt träningspass med toningsfokus på rumpa, lår och vader. För vem vill INTE ha en snygg upplyft rumpa och smäckra vader?! Vi kör på i samma stil med härligt medryckande rytmer från Sydamerika och Spaninen. Bra även för dig som behöver öka stabiliteten i fotleden!